maandag 23 maart 2009

Eerste Studiedag


Vandaag (23 maart) werd een start gemaakt met de officiële Conference Tour.
In de ochtend werd de delegatie verwacht bij de Nederlandse Ambassade waar ook presentaties werden gegeven van Bencham (http://www.bencham.org/) en de NESO ((http://www.hollandinchina.org/)).
Jaap van Etten, attaché van de Nederlandse Ambassade, gaf een verhelderende presentatie over de sterk opkomende economie in China. China heeft de ambitie om in 2020 tot de top 5 van de kenniseconomie te behoren. De sterk wetenschappelijk georiënteerde overheid doet hiervoor forse investeringen.
Annemarie Dijkham, business development manager van Bencham (KVK Benelux) vertelt in haar presentatie over de missie van Bencham: het versterken van de banden tussen bedrijven en overheid. O.a. door het organiseren van netwerkbijeenkomsten en evenementen worden de partijen bij elkaar gebracht. Ieder jaar hanteert Bencham een overkoepelend thema. Voor 2009 is dit Bencham goes green.
Jacques van Vliet, directeur NESO China roept hogescholen op hun studenten te stimuleren een deel van hun studie te doen in China. NESO bemiddelt in het uitzenden van studenten van Nederland naar China en vice versa. Zo’n 7500 Chinese studenten doen een Engelstalige opleiding in Nederland tegenover 600 Nederlandse studenten in China.
In de middag werd een bezoek gebracht aan het bedrijf UFIDA (http://www.ufida.com/) Ufida is een van de grootste aanbieders van management software solutions & services in Asia. Met zo’n 500,000 klanten in China, behoort UFIDA tot de topbedrijven in China. Sinds de start van het bedrijf in 1997 (in een garage) maakt Ufida een stormachtige groei . Het bedrijf is zeer ambitieus en heeft een duidelijke missie, hun droom verwezenlijken. Met de slogan One Ufida One Dream wil Ufida de grootste aanbieder van de wereld worden. Een geduchte concurrent voor Oracle en SAP. Het bedrijf is er klaar voor! Sinds 2007 is het bedrijf gehuisvest op een heuse UFIDA Campus. Over enkele jaren zal de Campus voorzien van alle faciliteiten (huisvesting, sportfaciliteiten, restaurant, trainingscentrum, kantoren), gebouwd op 15.000 medewerkers/studenten.


2 opmerkingen:

  1. Hoi Renee,


    Indrukwekkend programma, grote aantallen ook. 7500 chines studenten in NL, da's nogal wat. Nu zijn er ook net iets meer Chinese dan NL studenten. De verhouding tussen het aantal inwoners en het aantal studenten dat in het "tegenland"studeert scheelt overigens niet eens zo veel. 1 op de 175.000 Chinezen studeert in NL tegen 1 op de 194.000 NL die in China studeren. Het aantal studerenden per 100.000 inwoners van elk land het ik hierbij overigens buiten beschouwing gelaten.

    Veel plezier de komende dagen van de Conference tour.

    groeten, Guus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt zo leuk dit :D Jammer dat ik niet mee ben ;) Had gehoopt op n kleine privilege als coole stagiair ;)

    BeantwoordenVerwijderen