donderdag 26 maart 2009

Why not solve tomorrows problems today instead of today’s problems tomorrow.

(Door Boudewijn Boelman)

We hebben vandaag weer een paar prachtige Chinese en of Amerikaanse mantra’s of tegeltjeswijsheden geleerd. Deze keer bij Lenovo, de grootste PC leverancier van China. Voorbeelden hiervan: It takes longer if you do it properly (vertaling: daarom zijn we niet altijd het eerste), It may be their First PC but it won’t be their last (daarom kunnen boeren een goedkope pc kopen waar Lenovo haast niets aan verdient, maar waarschijnlijk wel door de overheid wordt gesubsidieerd).

Onder het motto uit de titel is Lenovo zijn Innovation Centre gestart in Beijing met onder andere Microsoft, Intel, IBM en Cisco. In dit centrum werken alle partijen mee aan de technologische pc oplossingen van de toekomst. Een volgens Lenovo unieke situatie. In een flitsend verzorgd bedrijfsbezoek werd ons veel duidelijk gemaakt over Lenovo en de bedrijfsfilosofie die de Chinese cultuur koppelt aan Amerikaans ondernemerschap en Amerikaanse marketing. Het geeft je toch weer het idee dat de Chinese Dream en the American Dream niet ver uit elkaar liggen en misschien ook wel steeds meer op elkaar gaan lijken.
Aardig feit daarbij is dat de medewerkers van Lenovo dagelijks een middagslaapje doen van 45 minuten. De filosofie daarachter? Als uit onderzoek blijkt dat mensen in de ochtend het meest productief zijn, waarom zou je ze dan niet twee keer de werkdag laten beginnen? Misschien wel iets om over na te denken en vast een kussentje mee te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten